
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΝΑ ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ ΔΑΠΟΝΤΕ (1713-1784) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΟΥ "ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ".
ΨΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ "ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ" (1976) ΤΩΝ Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ (ΜΟΥΣΙΚΗ) ΚΑΙ Ν.ΓΚΑΤΣΟΥ (ΣΤΙΧΟΙ). ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΑΝ ΟΙ Μ.ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ, Μ.ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Δ.ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, Η.ΛΙΟΥΓΚΟΣ ΚΑΙ Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Η ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ:
Ήμουν μικρούλα κι άπραγη και δροσερή κι ωραία πώς το 'παθα μανούλα μου κι αγάπησα εκδορέα. Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη γι' αυτό και ο Αλή Πασάς έπνιξε τη Φροσύνη. Στο δρόμο μού σφυρίζανε και με φωνάζαν Γκόλφω μα ευτυχώς τον Τάσο μου τον λέγανε Ροδόλφο. Ήμουν ψηλή κι ανάλαφρη κι αφράτη και μοιραία πώς έμπλεξα μανούλα μου με τέτοιο διαφθορέα. Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη γι' αυτό κι οι νέοι μουσικοί θαυμάζουν τον Ροσίνι. Από σκαλί σ' άλλο σκαλί κι από φιλί σε πάθος πήρα σοκάκι ανάποδα και μονοπάτι λάθος. Κι απ' το Ροδόλφο στο Μηνά κι απ' τον Κοσμά στον Πάνο πελάγωσα μανούλα μου και τώρα τι να κάνω. Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη το διάβασα στον Παλαμά, το βρήκα στον Δροσίνη.
ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ κας ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ ΔΑΠΟΝΤΕ
"ΙΞΕΥΡΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΝΕ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΟΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ".